26 de maig 2014

Avui cuinem: Pizza!

La pizza mola! És un bàsic, n'estic segura. Porta hidrats, vegetals, làctics i proteïnes. Tot el que necessita una dieta equilibrada.  Fer la base és molt fàcil, i tot hi així en faig poques vegades, el fet que la massa hagi de reposar fa que no sigui un "menjar ràpid" més bé "slow food".
Pizza is cool. It has hydrats, veggies, lactic and proteins. All that you need for a healthy diet. Making the dough is very easy, but it needs to rest, so I don't do it very often. It's not "fast food" but "
slow food"
La recepta està treta del llibre de la Martha Stewart "Baking cookbook", així que estem parlant d'autèntica pizza americana!! Em sento com una Tortuga Ninja!
The recipe is from the Martha Stewart's book "Baking cookbook", so we are talking about authentic american pizza! I feel like a Ninja Turtle!

Ingredients
1 tassa aigua tèbia // 1 cup warm water
1/4 culleradeta sucre // 1tsp sugar
1 sobre de llevat de forner // 1 envelope active dry yeast
2 i 3/4 tasses de farina  // 2 and 2/4 cup flour
1 culeradeta sal //1 tsp salt
1  i 1/2 cullerada d'oli d'oliva // 1 i 1/2 tbp olive oil.

En un bol posem l'aigua el sucre i el llevat, ho deixem reposar uns 5 minuts.
En un altre bol  posem la farina i la sal i barregem. Afegim la barreja d'aigua i l'oli i barregem fins que la massa sigui compacte i marxi dels nostres dits fàcilment (encara ha de ser una mica enganxifosa). Formem una bola i la dividim en 3 o 4 trossos, la deixem reposar tapada en un lloc calentó durant uns 40 minuts.
Un cop passat aquest temps, la tornem a amassar 4 o 5 vegades i la tornem a deixar reposar 40 minuts més.

Ara ja podem agafar les boles i donar-li la forma de pizza, el millor utilitzar un corró.
Un cop te la forma desitjada, ja podem posar els nostres  ingredients preferits!


Al forn i.... bon profit!

In a bowl we put water sugar and yeast, and let rest for 5 minutes.
In another bowl we put flour and salt, we add the water and the oil and mix well till it's a bit sticky but easy to clean from fingers. Then we make 3 or 4 balls and let rest covered for 40 minutes. After this time  we fold the dough again 4 or 5 time and let rest covered for 40 more minutes.
Now, we can giv it the form. it's better if you usea roller pin. Once the form is given, you can put your favorite ingridients!
To the oven and... Good apetite!

1 comentari:

  1. Què bona la pizza!! Jo normalment compro la base ja feta i poso els ingredients. M'apunto la recepta, segur que queda boníssima :) Petons

    ResponElimina