30 d’oct. 2013

La castanyada

Ahir vaig celebrar la castanyada amb la meva mare, com el 31 no estarem juntes doncs l'hem avançat un parell de dies :) Vam fer castanyes, moniatos i panellets! 
recepte panellets1
 Fer els panellets és molt fàcil, però has de ser previsor perquè la massa ha de reposar 24 hores, per això la recepta dels dissabtes la fem avui, perquè tingueu temps de preparar-ne per demà. Nosaltres vam fer la massa dilluns i ahir els hi vam donar forma.
Des de que en fem sempre hem comprat els ingredients a Casa Gispert, botiga amb 150 anys d'historia que es troba al c. Sombrerers, al costa de Santa Maria del Mar. Necessiteu:
- 500 gr. d'atmetlla picada
- 400 gr. sucre
- 3 ous
I el que volgueu per decorar-los, nosaltres som molt tradicionals i només en fem de pinyons i coco, però es poden fer de mil maneres, de café, xocolata, amb una cirera, de llimona...
El primer pas es barrejar l'atmetlla picada i el sucre. Després agefim els 3 ous i ho remenem fins que tot estigui ben integrat. Tapem el bol on hem fet la massa amb un drap i ho deixem reposar 24 hores. A l'endemà ja els hi podem donar forma, els de pinyons són boletes i els de coco són com bolets, els anem col·locant a la safata del forn i els fornegem uns 10 minuts, fins que estiguin dauradets i els anem vigilant que es cremen molt ràpid!
Els deixem refredar i ja ens els podem menjar! Que tingueu una bona castanyada!
recepte panellets2
Yesterday I celebrated "La castanyada" with my mother, as the 31th we won't be together we advanced it a couple of days :) We made chestnuts, sweet potatoes and panellets!
Make panellets is very easy, but you have to be foresighted because the dough must rest about 24 hours, for this I write the saturday's recipe today. We prepared the dough on monday and yesterday we got them shape and baked them.
Since we make it we always buy the ingredients in Casa Gispert, shop with 150 years of history, it's in c. Sombrerers near to Santa Maria del Mar. You need:
- 500gr. chopped almond
- 400gr. sugar
- 3 eggs
And anything you want to decorated them, we are traditional and just like pine nuts and coconut, but there are thousand ways to do it, coffe, chocolate, lemon, cherry...
The first step is mix almond and sugar. Then add the eggs and mix until all the ingredients are well integred. Cover the bowl wiht a cloth an let it rest for 24 hours. The next day we can shape them, the pine nuts are balls and the coconut is like a mushroom, put them in the oven tray and bake about 10 minutes, until they are goldie, but taking care they'll burn very quickly.
Let them cold and we can eat them, enjoy!

3 comentaris:

  1. per fi algú que fa panellets i castanyes! jajajaja Fa dies que només veig que cupcakes de Halloween. No tinc res contra els cupcakes, però tenint castanyada potser no cal fer importacions ;) Té tot una pinta....^^ Petons!

    http://modistilladepacotilla.blogspot.com.es

    ResponElimina
  2. Seguro que estaban súper buenos!!!

    isa

    ResponElimina
  3. Quina pinta que tenen mare de Déu!
    Visca la Castanyada
    ptooo

    ResponElimina