10 de juny 2014

Avui recepta: donuts

Feia molt de temps que volia fer donuts, però per una cosa o una altra sempre ho deixava per més endavant. És el que m'acostuma a passar amb les receptes que necessiten repos... no tinc paciència!
It's been for a long time that I wanted to make doughnuts, but always left it for later. It's usually what happens to me with the recipes that use yeast... I have no patience!

Ingredients
200ml llet  //  200 ml milk
450 farina de força // 450 gr force flour
2 sobres de llevat de forner sec  // 10 gr yeast
80 gr sucre  //  80 gr sugar
40 gr mantega // 40 gr butter
1 ou   //  1 egg
1 taronja // 1 orange
10 llavors de cardamomo // 10 cardamomo seeds

Bollim la llet amb una tira de pell de taronja i deixem refredar
We boil the milk with a strip of orange peel and let cool

En un bol posem la farina, el sucre, les llavors de cardamomo picades i el que queda de pell de taronja rallada i barregem be. 
In a bowl we put flour, sugar, the cardamomo seeds crushed and the rest of the orange peel grinded and mix well

Colem la llet i posem la mantega dins fins que es desfaci, quan estigui desfeta, afegim el llevat i l'ou. Afegim aquesta barreja als ingredients secs
We strain the milk and put the butter inside till it's melted, then we add the yeast and the egg. We pour this into the dry ingredients. 

Barregem be, fins que ens quedi una bola suau que ja no s'enganxa als dits. Ho deixem reposar tapat a temperatura ambient 2 hores
We mixed well until a soft ball is made and let it rest during 2 hours.

Un cop passades les dos hores, necessitem fer la forma de donut, per això utlitzarem un rodet per aplanar la massa (aprox 1 cm de gruix) i després amb ajuda de dos gots de diferent tamany farem la forma de donuts. Passem els donuts a una safata i deixem reposar durant una hora.
Now we can make the doughnuts, we will roll the dough (1 cm) and then using 2 different size glasses will cut the doughnuts. Let them in a  try and rest for another hour.

En aquests moments el nerviosisme ja comença a fer presnècia... després de tantes hores i encara no saps si estaran bons o no.... Doncs l'espera ja s'ha acabat, ja podem fregir el donuts! Oli força calent i bastanta quantitat. Es fan molt ràpid, així que toca vigilar que no es cremin!
It's time to fry them! Hot oil and in quantity. They are ready very quick, so be careful they don't burn. 

Els deixem refredar i ja els podem rebossar en una barreja de sucre glass i aigua (150 gr de sucre per 5 o sis cullerades d'aigua) i a disfrutar!
We let them cool and we can dip them in a mix of water and glass sugar (150 gr if sugar every 5 or 6 tablespoons of water) enjoy!!

3 comentaris: