22 de març 2014

Recepta: madalenes amb melmelada

Com la setmana passada vaig publicar un DIY, avui toca recepta! Madalenes amb melmelada com les que vaig preparar pel taller de feltre de la setmana passada. La recepta és per fer cupcakes, la textura és més suau que la d'un muffin i no puja tant, però com a mi lo de les buttercream no m'agrada gaire no n'hi posso i listos :p
Una vegada més he tret la recepta del llibre "El Rincón de Bea" i l'he hagut de modificar una mica.
Last week I posted a DIY, so today I'm gonna post a recipe! Jam muffins like the ones I baked for the felt workshop last week. The recipe is to make cupcakes, the texture is softer than a muffin and doesn't rise much, but I don't like too much buttercream so I don't put it.
One more time I used a recipe from the book "El Rincón de Bea" and I've had to modify a little.
INGREDIENTS
- 125gr. matega
- 180gr. sucre
- 2 ous 
- 125gr. farina amb llevadura
- 120gr. farina
- 125ml. llet
- 1 cullerada vainilla
- 3 cullerades melmelada
* Com no tenia farina amb llevadura vaig posar 245gr. de farina normal i li vaig afegir 2 culledaredes de llevat i mitja culleradeta de bicarbonat.
ELABORACIÓ
1. Precalentar el forn a 170º
2. Tamitzar les dues farines, o si com jo no en teniu amb llevat tamitzeu la farina junt amb les cullerades de llevat i bicarbonat.
3. Batre la mantega i el sucre fins aconseguir una massa blanquinosa i el sucre estigui totalment dissolt.
4. Incorporar un a un els ous lleugerament batuts. També afegim la vainilla.
5. Afegim un 1/3 de la farina a la barreja de la mantega i batem. Afegim la meitat de la llet i continuem batent.
6. Repetim el pas 5 fins acabar la farina i la llet.
7. Afegim 3 cullerades de la melmelada que més ens agradi i la barrejem una mica. Jo en vaig fer de dos sabors, de prèssec i de gerds, i vaig haver de dividir la massa. Més o menys vaig posar 1 1/2 - 2 cullerades de cada sabor.
8. Ja podem posar la massa als motllos i fornejar uns 20-25 minuts.
9. Un cop fredes fem un forat al mig amb un ganivet o amb un "sacacorazones" per pomes, hi posem una mica de melmelada i ho tapem amb el trosset de madalena que hem tret.
Espero que us agradin!
INGREDIENTS
- 125gr. butter
- 180gr. sugar
- 2 eggs
- 125gr. flour with baking powder
- 120gr. flour
- 125ml. milk
- 1 spoon vanilla
- 3 spoon jam
* I don't have flour with baking powder, so I used 245gr. of all porpouse flour and I added 2 teaspoon of baking powder and 1/2 teaspoon of baking soda.
ELABORATION
1. Preheat the oven 170º.
2. Sieve the two flours, if as me you use all porpouse flour sieve this flour, baking powder and baking soda.
3. Beat butter and sugar until you have a whitish dough and the sugar was totally dissolved.
4. Add eggs, one at a time and a lightly beaten. Also add the vanilla.
5. Add 1/3 of flour to the butter dough and mix them. Add a half of the milk and continue mixing.
6. Repeat until finish flour and milk.
7. Add 3 spoons of you favorite jam flavor. I'd used two, peach and raspberry, so I had to divide the dough and then I used 1 1/2 - 2 spoons of each flavor.
8. Bake about 20-25 minutes.
9. Once the muffin is cold make a hole in the middle and put some jam, then we can cover it with the piece of muffin we took out.
I hope you like them!

1 comentari: